RSS

Kaip jaunas tėvas supermamą išgasdino

25 Apr

Atrodytų, kad pakanka tarptautinės ir lietuviškos praktikos (vat, pvz. Žemaitė su Povilu Višinskiu[1]), kuri turėtų persergėti įmetėjusias motinas nuo viešo žavėjimosi jaunais tėvais. Ką ten žavėjimosi, tiesiog persekiojimo socialinėse mydijose. Bet kas gi iš svetimų klaidų mokosi.

Teks čia prisipažinti, kad atėjau į G+ per @Rokiškį Rabinovičių, o užstrigau šitose vojaristinėse praktikose dėl @Skirmanto Tumelio. Senėjančių supermamų superinfluencerio titulą skiriu jam už Lietuvos politinę pasaką . Kaip gi kitaip būčiau supratusi, ko nori mergaitė?

Tai šitas vat Tumelis vakar panakčiais pašarino klipą, kuris išskėlė tokia vat diskusiją (žiūrėti pradžiai reikia tik klipą, jei pavyks[2]).

Pirmiausia nosce te ipsam[3], tad labai atsakingai bandžiau perkratyti, gal tikrai man kas nors yra ką siaubingo padaręs ant sofos žiūrint Vorošilovo laidą, nu bet ne, nieko neprisimenu, nebent čia kokios represijos.

Toliau įsiskaičiau į sekančios dienos komentarus (kai visi išsimiegojo, kol aš apturinėjau pažindinimosi su savimi naktį).  Komentaruose buvo labai džiaugiamasi pačiu protmūšio laidos atsiradimu lietuviškoje nežiūrėtino  turinio TV ir nedraugiškai atsiliepiama apie mano atseit pilamą negatyvumą jos atžvilgiu.  Norėčiau, kad bent tai būtų tiesa, nes tada galėčiau eiti pildyti mokesčių deklaracijos[4] , bet negaliu, nes tikrai su niekuo ten nesibariau ir jokio negatyvumo ant laidos turinio nepyliau. Dėl pačios protmūšio idėjos man nei šilta, nei šalta, nors pripažįstu, kad man daug įdomiau skaityti, kai faini žmonės (iš)mintimi špaguojasi kokiuose g+ ratuose ar popo.lt komentaruose, nei išspaudinėja per minutę atsakymą į specifinį klausimą  (t.y. man patinka neskubrūs vingiuoti intelektualūs procesai, o ne grubi orientacija į staigų rezultatą). Bet, kaip sakė į Druzį panašus Justinas, nepatinka, tai nežiūrėk/ nevalgyk/ keisk partnerį.

Šiurpu man pasidarė nuo to, kad šmirinėdama savo šiaip jau mandruose ir panašių skonių ratuose staiga pasijutau Žirmūnuose, su įstiklintu balkonu, parūdijūsiu gyvatuku, klaikios spalvos laiptine su išlaužytom pašto dėžutėm ir jokios vilties užuosti apelsiną arba bananą. Žirnelių ir majonezo stiklainis už sofos-lovos iš paketo, gauto per rinkimus. Ir jei ekrane būčiau išvydusi Druzį ar, tiek jau to, Blinovą – tai turbūt šis jausmas būtų susivyniojęs į jaukią nuostalgijos kaldrą, kaip kokio klausant. Bet ekrane išvydau žmones, kurių nuorodos, komentarai ir juokai yra man požymis Lietuvos, į kurią kai tik galėsiu, tai ir grįšiu, ir pamatyti juos įsispraudusius į Druzio bei Blinovo kostiumus beigi varlytes, išgirsti lietuviškai skambant numirusio vorošilovo intonacijas, pamatyti pelėdą ir muzikinės pauzės arkliukus – nu man pasirodė, kad dabartis yra sapnas, ir tuoj visi pabusim Žirmūnuose.

Tumelis patikino mane, kad pas juos viskas bus kitaip, nes jie ne rusai.

Saulius B. paklausė manęs, ką konstruktyvaus galėčiau pasiūlyti.

Taigi duok dieve, kad būtų kitaip. Duok dieve, kad Lietuvos žiedas galėtų pasirodyti ekrane savo rūbais ir kalbėti citatomis ne iš Karlsono, o bent iš Matricos ar Kusturicos. Jei veža nostalgija ar imitacija – o žinoma, kad veža – tai norėčiau matyti Redaktorių Pakšto kostiumu ir šukuosena, o jei kada bus įsileistos moterys, tai man gerai žiūrėtusi trijų ketvirčių rakursas su languota Poetės suknele.

Galėčiau pasirašyti ir vien ant audio failo – jei kostiumai su varlytėmis beigi kiti gyvūnai yra tai, už ką sumokėta įvaizdžio laisve. Jei laidos vedėjas kalbėtų normaliai ir be nuorodų į Karlsoną, o muzikinės pauzės varpus permuštų reklama, bile ko.

Nėra čia ko svaigti, nei taip bus, nei ką, ir nebėda. Bėda buvo, kai Tumelis neįspėjęs įvarvolino tą klipą. Dabar jau vengsiu KKK hashtago, o jei neatsispirsiu Tumelio pagundai, tai pasidėsiu šalia apelsiną ir bananą, ir jokio majonezo.

Bėda lieka tik tai, kad stiprėja kategorija 11.1:

Kai aš tuo tarpu visiems čia aiškinu, kad terminas Baltic countries yra nekorektiškas, nes vienintelis dalykas, ką Baltijos šalys turi bendro, yra jų tarybinė praeitis. Užtat, sakau, estams šis terminas labai nepatinka, lietuviams vidutiniškai, o latviams – tiek to.

Vis norisi kaip estams. O gaunasi vis tiek to.

Ir ne, aš nemanau, kad reikia nugriauti Žaliojo tilto skulptūras.Tik nereikia naujų lieti pagal tą patį šabloną.

 

 

 


 

[1] Ne visai čia tikslus palyginimas, bo Povilas Višinskis baisiai jaunas mirė, tėvu taip ir netapęs, ale tokia graži istorija. Kur jau man. Bet momentas apie tai, kad susidėjęs su ne savo amžiaus kategorija įsiveli į visokius dalykus, iš kurių po to reikia išsivėlinėti – pamokomas.

[2] O gali ir nepavykti. Mat šioj istorijoj sklando Almaxo šmėkla kartu su Vorošilovo dvasia ir dangstydamosi G+ atseit bugova prigimtim kai kam neleido šio klipo pamatyti. Tokiu atveju bandykit ieškoti TV3play beigi linkomanijoj lietuviškojo Kas Kur Kada epizodo.

[3] Čia jei galvojat, kad aš padariau klaidą, nes turi būti „te ipsum“, tai patys padarėt klaidą lotynų nesimokydami iki tos pamokos, kur kalba apie įvardžių gimines.

[4] Tikrai. Šiandien pasiėmiau atostogų pusdienį, kad užpildyčiau dvi mūsų šeimos pajamų ir vieną turto deklaraciją. Ir štai kas iš to išėjo.

 

 


 
9 Comments

Posted by on 2012/04/25 in Lietuvoj, nostalgija

 

Tags: , , , ,

9 responses to “Kaip jaunas tėvas supermamą išgasdino

  1. skirmantas tumelis

    2012/04/26 at 05:29

    Nu žinote, perskaičiau klausydamas to rusiško romanso apie troleibusą ir iš tiesų kažkaip liūdna pasidarė.

    Kyla noras atsiprašinėti ir klausti „ar tikrai? O gal ne? O gal…“

    Bet aš tikiu kad suveiks represija su suspencija ir nereiks net banano ar apelsino. Juoba kad ir su savimi dirbti ilgai nereiks -- dar dvi laidos ir paskui tik rudenį. O per vasarą žiū ir susitvarkys viskas savaime.

    Beje, pastebėjau, jog žmonėms, kurie gyvena ne Lietuvoje tie sovietiniai vaizdiniai daug skausmingesni. Turiu omenyje gerus intelektualius žmones. Ir man atrodo, kad čia viskas taip gerai ir normaliai.

    Dar ginčuose dėl balvonų buvau išreiškęs mintį, jog jaustis nuskriaustais ir atsakyti į dirgiklius dirginantiesiems lauktais rezultatais yra loose. Vien todėl, kad jie tikisi tos reakcijos ir galbūt net turi paruošę dar keletą ėjimų į priekį (čia jeigu tikėti juodosios rankos egzistavimu). Todėl svarbu reaguoti asimetriškai/nelauktai -- pati geriausia gynyba. Gal net geresnė nei represija/supresija.

    O belekiek kartų vertus -- ačiū už tiek daug komplimentų mano vardan!

    Popo rulez, coz for lulez!!!!

     
  2. skirmantas tumelis

    2012/04/26 at 05:36

    O beje, kokius jausmus jums kelia štai šitas youtūbs:

    Čia Kreivarankis užrekomendavo. Man tai pasirodė labai įdomia koncepcija. Bet čia rusiškumas tiesiog virsta per kraštus 😉

     
  3. galibuti

    2012/04/26 at 07:56

    O pats iš kur 39 minutes žiūrėjimui gali paimti? Man gi dar mokesčių deklaracijas pildyti! Bet jei kada ištaikysiu pažiūrėti, tai atsakysiu, bet gal ne viešai, o tai Saulius B. vėl žanro nesupras ir ieškos analizės ir reziumavimo, o aš gi tik ad hokinių įspūdžių kempinė. Kai pagalvojau, kad žmogus net iki bananų ir apelsinų atskaitė ieškodamas, ko ten nė būt negalėjo, tai manau, kad jam iš manęs priklauso. Anyway, ačiū kad užsistojai, ale tikrai kaip Žemaitė su Višinskiu 🙂 Dar pasakyk, ką reiškia „lulez“?

     
  4. skirmantas tumelis

    2012/04/26 at 09:48

    Popo šūkis yra „for lulz“. O „lulez“ tai tik dėl rimo. Tai yra, kitaip sakant: „už gėrį“. Nes dar yra „for hate“ -- šiti yra blogi. Nu nu nu jiems.

    Reikėtų Buržujaus paskaitų apie memus čia labai jums matau 😉

     
  5. galibuti

    2012/04/26 at 09:53

    Čia kokia kalba lulz yra gėris? matyt man KKK kaip savo ausis 🙁 O popo.lt, žinokit, ir vėl man liepia kaskart komentarus aproovinti, net jei žmogus trečią iš eilės rašo, ir aš savo blogo pas juos susirast negaliu -- nei per blogų paieška, nei per savo accountą -- sako, kad nulį turiu. Tai gerai dar, kad gūglė yr. Parašiau į helpą per FB -- nu ko tai čia aš lababai nesuprantu.

     
  6. skirmantas tumelis

    2012/04/26 at 10:05

    Dėl nuorodų čia viskas. Dėl nuorodų. Ten kur dedu nuorodą, ten popo įtaria klastą. Ir gerai daro.

    Lulz yra gėris, nes tai yra pozityvas. O hate yra blogis, nes negatyvas. 🙂

    Bliam, reikia prisikviesti Buržujų pakomentuot. Ans apie tai viską žino.

     
  7. galibuti

    2012/04/26 at 21:38

    Tai čia gi Gustavas ne vaikams.Ir nuo kėdės nekrenta.

     
  8. Aiste Kesminaite

    2012/05/16 at 12:23

    O moteris ten jau įleido 😉 Tik suknelių pasirinkti neleido, black tie vienok (nors suknelė kažkodėl kokteilinė, nors pagal black tie turėtų būti ilga vakarinė…)

     
  9. galibuti

    2012/05/16 at 13:41

    Aha, pastebėjau. Ir dar neprimygtinai reikalauja, kad lūpdažiai ir nagų lakas spalva sutaptų 🙂

     
 
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos